Όποιος έχει βρεθεί έστω και μία φορά σε κατάστρωμα πλοίου, στην ανοιχτή θάλασσα, και έχει απολαύσει την ηρεμία που προσφέρει μία τέτοια στιγμή, γνωρίζει, το πόσο ενοχλητικός μπορεί να γίνει ένας μηχανολογικός θόρυβος που προέρχεται από το ίδιο το σκάφος.

Οι ισχυροί κινητήρες και οι γεννήτριες των πλοίων, (σκάφη αναψυχής, επιβατηγά / οχηματαγωγά, κρουαζιερόπλοια κ.α.)  συχνά προκαλούν πολύ θόρυβο ακόμη και σε χαμηλές ταχύτητες ενώ οι κραδασμοί από τη λειτουργία τους μεταφέρονται στο σύνολο του σκάφους είτε μέσα από τη μεταλλική (ή άλλη) δομή του είτε και μέσω των συστημάτων κλιματισμού/εξαερισμού.

Η ίδια η κατασκευή του πλοίου λόγω των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη ναυπήγησή του, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα όχλησης των επιβατών.

Επομένως η παρέμβαση στη πηγή δημιουργίας θορύβων είναι απαραίτητη για μία ολοκληρωμένη λύση ηχομόνωσης.

Η NUOVO ACOUSTICS έχοντας στο ενεργητικό της συνεργασίες με ναυπηγία και ναυτιλιακές εταιρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, διαθέτει τον εμπειρία, των εξοπλισμό και τα υλικά για την ολοκληρωμένη ακουστική λύση στον ναυτιλιακό τομέα.

 

Οι ηχομονωτικές παρεμβάσεις προσδιορίζονται από την σύνταξη ακουστικής μελέτης και περιλαμβάνουν εργασίες στα σημεία που είναι απαραίτητες και αφορούν όλους του χώρους του σκάφους, από τα δομικά του στοιχεία και το μηχανοστάσιο, το σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, τις επενδύσεις στους χώρους κίνησης και διαμονής των επιβατών.