Καζανάκια

Τα καζανάκια εφόσον είναι εντοιχισμένα, θα πρέπει να επενδυθούν με μια στρώση σύνθετου ηχομονωτικού υλικού με τη βοήθεια ειδικής κόλλας. Στην βάση στήριξής τους θα παρεμβάλλεται αντικραδασμική ταινία από EPDM.

ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ – ΚΑΖΑΝΑΚΙΑ

Θόρυβος από τις σωληνώσεις. Ένα πρόβλημα που εντοπίζεται τόσο σε νέες όσο και παλαιές κατασκευές κατοικιών, ξενοδοχείων, γραφειακών χώρων κοκ.

Συνήθως το πρόβλημα δημιουργείται είτε γιατί οι σωληνώσεις διαπερνούν τους χώρους, χωρίς καμία μόνωση και απλώς είναι «κρυμμένες» μέσα σε ντουλάπες ή γυψοσανίδες, είτε γιατί η όποια μόνωση υπάρχει, δεν έχει τοποθετηθεί σωστά, με αποτέλεσμα ο ήχος να γεφυρώνει με τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία και να μεταφέρεται από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Ενδεικτικά

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μεταφοράς θορύβου μέσω των δικτύων αποχέτευσης λειτουργούμε ως εξής:

Οι σωληνώσεις αποχέτευσης θα επενδυθούν εξωτερικά με μια στρώση ηχομονωτικού σύνθετου υλικού, ενισχυμένης ηχομονωτικής αξίας.

Το υλικό τοποθετείται κολλητό με άοσμη κόλλα  και ασφαλίζεται κατά την τοποθέτηση του με κατάλληλο τσέρκι ή κατάλληλα δεματικά.

Η στήριξη των σωλήνων αποχέτευσης στα δομικά στοιχεία θα πρέπει να γίνει με αντικραδασμικές στηρίξεις.

Ακολούθως θα κατασκευαστεί στην όψη των σωληνώσεων, ηχομονωτική επένδυση αποτελούμενη από διπλή στρώση γυψοσανίδας σε μεταλλικό σκελετό τύπου KNAUF ή RIGIPS με ενδιάμεση στρώση ηχομονωτικής – αντικραδασμικής μεμβράνης , αντικραδασμικά παρεμβύσματα μεταξύ του μεταλλικού σκελετού και των περιμετρικών δομικών στοιχείων, αντικραδασμικά παρεμβύσματα  μεταξύ του μεταλλικού σκελετού και των γυψοσανίδων, και ηχοαπορροφητικό υλικό από θερμοσυγκολλητές ίνες πολυεστέρα στο κενό του σκελετού.