ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ

Τα παλιά μη ηχομονωτικά παράθυρα μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό πρόβλημα στο χώρο του σπιτιού που μετετράπη σε γραφείο. Με απλό και εύκολο τρόπο μπορούμε να μετατρέψουμε το υπάρχον παράθυρο μας, σε ηχομονωτικό.

Στο εσωτερικό μέρος του σπιτιού, τοποθετούμε πολυκαρμπονικό φύλλο διαστάσεων όσο και το άνοιγμα του παραθύρου, τοποθετημένο σε ελαφριά πλαίσια αλουμινίου. Ενώ με τη προσθήκη μεντεσέδων θα μπορεί να ανοίγει. Η κατασκευή ολοκληρώνεται με τη περιμετρική τοποθετηση ηχομονωτικής σφραγιστικής ταινία ή αντίστοιχου λάστιχου.

Το τελευταίο διάστημα και κυρίως μετά την εκδήλωση της πανδημίας του covid 19, αρκετοί εργαζόμενοι πλέον δε μεταβαίνουν στους χώρους εργασίας τους αλλά παραμένουν σπίτι, δουλεύοντας από εκεί. Κι αν αυτό αρχικά φάνηκε για κάποιους ιδανικό, με τον καιρό αντιλήφθηκαν ότι κατά την εργασία από το σπίτι, ειδικά όταν συνυπάρχουν με άλλα άτομα, τότε η απόδοση πέφτει ραγδαία.

Συνήθως, το περιβάλλον εργασίας είναι απαλλαγμένο από ενοχλητικούς θορύβους και έτσι διασφαλίζεται ότι το προσωπικό θα παραμείνει εστιασμένο στο αντικείμενό του. Πολλές φορές όμως στο σπίτι είναι δύσκολο να βρεθεί ένας ήσυχος χώρο για κάποιον που θέλει να εργαστεί και να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές ή διαδικτυακές συσκέψεις.

Με τα κατάλληλα υλικά και τις απαιτούμενες ενέργειες μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κατάλληλο χώρο που θα μας επιτρέψει με χαμηλό κόστος,  να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στο αντικείμενο της εργασίας μας.

Ηχομόνωση υπάρχουσας πόρτας:

Σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση νέας πόρτας σε αντικατάσταση της παλιάς, μη ηχομονωτικής, κρίνεται για τεχνικούς ή οικονομικούς λόγους ασύμφορη, η εταιρία μας διαθέτει την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα υλικά για τη βελτίωση της ήδη υπάρχουσας, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις καινούργιες ηχομονωτικές απαιτήσεις σας. Το πακέτο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τρία σημεία:

Ενίσχυση της ηχομονωτικής ικανότητας του φύλλου της πόρτας.

Τα φύλλα συνήθως αποτελούνται από ένα ξύλινο τελάρο στις δύο όψεις του οποίου έχουν κολληθεί δύο φύλλα μικρού πάχους συνήθως από MDF ή κόντρα πλακέ ενώ στο ενδιάμεσο υπάρχει κενό. Η ηχομονωτική αξία ενός τέτοιου φύλλου είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Για τη βελτίωσή της προτείνεται:

  • Επικόλληση στην όψη του φύλλου ενός σύνθετου ηχομονωτικού/ηχοαπορροφητικού υλικού.
  • Τοποθέτηση εσωτερικά στο φάτνωμα, βιολογικού ή οικολογικού ηχοαπορροφητικού/θερμομονωτικού υλικού
  • Ηχομονωτική σφράγιση των περιμετρικών αρμών φύλλου και κάσας με κατάλληλα αυτοκόλλητα ή περαστά παρεμβύσματα/λάστιχα  σε δύο κατά προτίμηση πατούρες της κάσας.
  • Ηχομονωτική σφράγιση του αρμού μεταξύ φύλλου της πόρτας και δαπέδου με την τοποθέτηση αυτόματου ανασυρόμενου ηχομονωτικού ανεμοφράκτη της κατάλληλης ηχομονωτικής αξίας.
  • Ηχομονωτική σφράγιση του αρμού μεταξύ κάσας και τοίχου. Συνήθως η σφράγιση γίνεται με την βοήθεια διογκωτικού αφρού, ο οποίος όμως υπολείπεται ακουστικά. Σε αυτή την περίπτωση προτείνεται η σφράγιση του αρμού με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστικήμαστίχη.

ΗΧΟΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛ

Για να μπορεσουμε να μειώσουμε την αντήχηση στο χώρο μας μπορούμε να τοποθετήσουμε ηχοαπορροφητικά πάνελ από mdf και ηχοαπορροφητικό ύφασμα που στο πυρίνα τους  περιέχουν οικολογικά ή βιολογικά υλικά με υψηλό δείκτη ηχοαπορρόφησης. Τα πάνελ αυτά ήταν τα προμηθεύεστε από εμάς στις διαστάσεις που θέλετε ή τα με τις δικές μας οδηγίες τα φτιάχνετε μόνοι σας. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα, πάνω στα ηχοαπορροφητικά υλικά να γίνει εκτύπωση του αγαπημένου σας πίνακα ή φωτογραφίας.