ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ

Νέοι τοίχοι με τούβλα

ΠΛΗΡΗΣ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ & ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΠΝΟΗ (υγιή σπίτια) από φυσικά βιολογικά ή οικολογικά υλικά.

Βασικές αρχές :
 • Οι τοίχοι από τούβλα, διπλοί ή μονοί, πρέπει να είναι δομημένοι με τούβλα κατά προτίμηση ορθότρυπα.
 • Οι αρμοί να έχουν το ελάχιστο δυνατό πλάτος, το κονίαμα δόμησης να γεμίζει πλήρως τους αρμούς, και να είναι σωστά επιχρισμένοι.
 • Στην επαφή του τούβλου με το δάπεδο να παρεμβάλλεται αντικραδασμική – ηχομονωτική λωρίδα ελαστικού υλικού ικανού να φέρει το φορτίο της τουβλοδομής, βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση της μεταφοράς θορύβων από όροφο σε όροφο (προτιμότερο και για μέγιστο ηχομονωτικό αποτέλεσμα να τοποθετείται σε όλες τις επιφάνειες επαφής των τούβλων με το σκελετό από μπετόν).Οι διπλοί δρομικοί τοίχοι δεν πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους και τα σενάζ θα πρέπει να κατασκευάζονται χωριστά σε κάθε δρομικό τοίχο.
 • Σε περιπτώσεις που το ένα σενάζ χρησιμεύει σαν καλούπι για την κατασκευή του άλλου, προηγουμένως, θα πρέπει να επενδύεται η επιφάνεια επαφής με αντικραδασμική λωρίδα πολυπροπυλενίου ή αντίστοιχη ελαστικού υλικού.
 • Για την ηχομόνωση και θερμομόνωση στο κενό των διπλών τοίχων από τούβλα τοποθετούνται θερμομονωτικά /ηχοαπορροφητικά φύλλα από πλήρως διαπνέοντα βιολογικά ή οικολογικά υλικά.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΒΛΑ

Κατασκευή επένδυσης ελαχίστου πάχους

Όταν η ηχομονωτική αξία των τοίχων δεν επαρκεί, όπως π.χ. σε υπνοδωμάτια, συνιστάται η κατασκευή επένδυσης ελαχίστου πάχους (συνολικού πάχους πάχους μόνο 2 εκ.) με αύξηση της ηχομόνωσης από 10 έως και 20 dB.

Βασικές αρχές :
 • Η μία  ή και οι δύο όψεις του τοίχου, επενδύονται αρχικά με ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη χαμηλού πάχους με την βοήθεια άοσμης κόλλας επαφής και στη συνέχεια  με μια γυψοσανίδα πάχους 12,5 χιλ. στερεωμένη στον τοίχο με κατάλληλα πλαστικά βύσματα.
 • Οι γυψοσανίδες στοκάρονται με επιμέλεια (όπως και οι βίδες). Περιμετρικά της στρώσης των γυψοσανίδων διαμορφώνεται αρμός 5mm ο οποίος  σφραγίζεται με ηχομονωτική ελαστοπλαστικήμαστίχη.
 • Η μονόπλευρη επένδυση βελτιώνει την ηχομονωτική ικανότητα ενός δρομικού τοίχου κατά 10 dB(A), ενώ η αμφίπλευρη κατά 15 dB(A) εναλλακτικά για μεγαλύτερη βελτίωση.

Εναλλακτικά για μεγαλύτερη βελτίωση:

 • Η μία  ή και οι δύο όψεις του τοίχου επενδύονται αρχικά με σύνθετη ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη  πάχους 9 χιλ. και μια γυψοσανίδα πάχους 12,5 χιλ. στερεωμένη στον τοίχο με κατάλληλα πλαστικά βύσματα.
 • Οι γυψοσανίδες στοκάρονται με επιμέλεια (και οι βίδες). Περιμετρικά της στρώσης των γυψοσανίδων διαμορφώνεται αρμός 5mm ο οποίος  σφραγίζεται με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστικήμαστίχη.
 • Η μονόπλευρη επένδυση βελτιώνει την ηχομονωτική ικανότητα ενός δρομικού τοίχου κατά 14,0dB ενώ η αμφίπλευρη κατά 21,0dB.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ ΣΕ ΣΚΕΛΕΤΟ

Όταν η ηχομονωτική αξία των τοίχων δεν επαρκεί, όπως π.χ. σε υπνοδωμάτια, για αυξημένη βελτίωση της ηχομόνωσης, συνιστάται η κατασκευή στη μία  ή και στις δύο πλευρές του τοίχου επένδυση διπλής γυψοσανίδας.

Βασικές αρχές :
 • Η επένδυση κατασκευάζεται με σκελετό τύπου Knauf ή Rigips διατομής 50Χ50Χ0,6 ή άλλου αναλόγως της δοθείσας λύσης, από γαλβανισμένη λαμαρίνα, στο πάχος του οποίου τοποθετούνται ηχοαπορροφητικά – θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά.
 • Μεταξύ των στρωτήρων και των ακραίων ορθοστατών και των περιμετρικών δομικών στοιχείων παρεμβάλλεται αυτοκόλλητη αντικραδασμική λωρίδα πάχους ή λωρίδα από EPDM.
 • Αντίστοιχα και στην εξωτερική όψη του μεταλλικού σκελετού, πριν από την τοποθέτηση της πρώτης στρώσης γυψοσανίδας τοποθετείται γίνεται επικόλληση αυτοκόλλητης αντικραδασμικής λωρίδα.Όλες οι στρώσεις των γυψοσανίδων θα στοκάρονται με επιμέλεια (και οι βίδες). Περιμετρικά κάθε στρώσης γυψοσανίδας θα διαμορφώνεται αρμός 5 χιλ. ο οποίος  σφραγίζεται με ηχομονωτική ελαστοπλαστική μαστίχη.

ΝΕΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΜΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ

Βασικές αρχές :

 • Οι διαχωριστικοί τοίχοι κατασκευάζονται με διπλή γυψοσανίδα με ενδιάμεσο αντικραδασμικό – ηχομονωτικό φύλλο και στις δύο όψεις του σε σκελετό τύπου Knauf ή Rigips στο πάχος του οποίου τοποθετούνται ηχοαπορροφητικά – θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά.
 • Μεταξύ των στρωτήρων και των ακραίων ορθοστατών και των περιμετρικών δομικών στοιχείων παρεμβάλλεται αυτοκόλλητη αντικραδασμική λωρίδα  ή λωρίδα από EPDM.
 • Ομοίως και στην εξωτερική όψη του μεταλλικού σκελετού, πριν από την τοποθέτηση της πρώτης στρώσης γυψοσανίδας τοποθετείται αυτοκόλλητη αντικραδασμική λωρίδα.
 • Όλες οι στρώσεις των γυψοσανίδων στοκάρονται με επιμέλεια (και οι βίδες). Περιμετρικά κάθε στρώσης γυψοσανίδας διαμορφώνεται αρμός 5 χιλ. ο οποίος θα σφραγίζεται με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστικήμαστίχη.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ ΣΕ ΣΚΕΛΕΤΟ

Όταν η ηχομονωτική αξία των τοίχων δεν επαρκεί, για αυξημένη βελτίωση της ηχομόνωσης, συνιστάται η κατασκευή στη μία  ή και στις δύο πλευρές του τοίχου επένδυση διπλής γυψοσανίδας, σε σκελετό τύπου Knauf ή Rigips.

Βασικές αρχές :
 • Η επένδυση κατασκευάζεται με σκελετό τύπου Knauf ή Rigips διατομής 50Χ50Χ0,6 ή άλλου αναλόγως της δοθείσας λύσης, από γαλβανισμένη λαμαρίνα, στο πάχος του οποίου τοποθετούνται ηχοαπορροφητικά – θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά.
 • Μεταξύ των στρωτήρων και των ακραίων ορθοστατών και των περιμετρικών δομικών στοιχείων παρεμβάλλεται αυτοκόλλητη αντικραδασμική λωρίδα ή λωρίδα από EPDM.
 • Στην εξωτερική όψη του μεταλλικού σκελετού, πριν από την τοποθέτηση της πρώτης στρώσης γυψοσανίδας τοποθετείται αυτοκόλλητη αντικραδασμική λωρίδα.
 • Όλες οι στρώσεις των γυψοσανίδων θα στοκάρονται με επιμέλεια (και οι βίδες). Περιμετρικά κάθε στρώσης γυψοσανίδας θα διαμορφώνεται αρμός 5 χιλ. ο οποίος  σφραγίζεται με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστική μαστίχη. εταιρίας μας για μια αποτελεσματική και οικονομική λύση στο δικό σας ιδιαίτερο πρόβλημα.

Οι παραπάνω λύσεις είναι ενδεικτικές. Για την όποια εφαρμογή τους ή ενδεχόμενης τροποποίησής τους, κρίνεται απαραίτητη η επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας.

Σε κάθε περίπτωση ζητήστε συνάντηση ή επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας μας για μια αποτελεσματική και οικονομική λύση στο δικό σας ιδιαίτερο πρόβλημα.