Ηχομονωτικές Πόρτες

Ο τρόπος αντιμετώπισης της ενόχλησης από εσωτερικούς και εξωτερικούς θορύβους σε κατοικίες, χώρους εργασίας και γενικά σε όλες τις περιπτώσεις είναι συνισταμένη  πολλών παραγόντων που αφορούν τον εντοπισμό του προβλήματος, την κατάλληλη λύση, την επιλογή των σωστών υλικών και την ποιότητα κατασκευής. Πολύ συχνά, αδύναμος κρίκος σε αυτήν την διαδικασία αποτελούν οι εξωτερικές και εσωτερικές πόρτες των χώρων.

Πόρτες ISELDOOR :

Η Nuovo Acoustics κατασκευάζει και προμηθεύει τις ηχομονωτικές πόρτες ISELDOOR, ξύλινες και  μεταλλικές, με την κατάλληλη ηχομονωτική αξία αναλόγως της ιδιαιτερότητας κάθε έργου.

Είναι πλήρως προσαρμόσιμες με μεγάλη γκάμα επιλογών και διατίθενται σε μεταλλικό φινίρισμα, ξύλο, και γυαλί.

Οι πόρτες ISELDOOR είναι η απόλυτη επιλογή για εφαρμογές σε αμφιθέατρα, αίθουσες συναυλιών, control rooms, συνεδριακά κέντρα, αίθουσες συνεδρίων, αίθουσες δοκιμών, χώρους μουσικής, γραφεία, αίθουσες μηχανολογικού εξοπλισμού, στούντιο ηχογραφήσεων κ.α.

Παράλληλα, προμηθεύουμε τα κατάλληλα για κάθε περίπτωση υλικά, δίνει τις αναγκαίες οδηγίες και παρέχει τεχνική υποστήριξη έτσι ώστε ο δικός σας προμηθευτής να κατασκευάσει και να εγκαταστήσει τις πόρτες που εσείς έχετε επιλέξει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το δικό σας πρόβλημα θορύβου.

Σε κάθε περίπτωση ζητήστε συνάντηση με τεχνικό τμήμα της εταιρίας μας για μια αποτελεσματική και οικονομική λύση στο δικό σας ιδιαίτερο πρόβλημα.

Βελτίωση ηχομόνωσης σε υπάρχουσες πόρτες

Σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση νέας πόρτας σε αντικατάσταση της παλιάς, μη ηχομονωτικής, κρίνεται για τεχνικούς ή οικονομικούς λόγους ασύμφορη, η εταιρία μας διαθέτει την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα υλικά, για τη βελτίωση της ήδη υπάρχουσας, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις καινούργιες ηχομονωτικές απαιτήσεις σας.Το πακέτο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τρία σημεία:

Ενίσχυση της ηχομονωτικής ικανότητας του φύλλου της πόρτας.

Τα συνηθισμένα πορτόφυλλα αποτελούνται από ένα ξύλινο τελάρο στις δύο όψεις του οποίου έχουν κολληθεί δύο φύλλα μικρού πάχους συνήθως από MDF ή κόντρα πλακέ ενώ στο ενδιάμεσο υπάρχει κενό. Η ηχομονωτική αξία ενός τέτοιου φύλλου είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Για τη βελτίωσή της προτείνεται :
  1. Επικόλληση στην όψη του φύλλου ενός σύνθετου ηχομονωτικού/ ηχοαπορροφητικού υλικού.
  2. Τοποθέτηση εσωτερικά στο φάτνωμα, βιολογικού ή οικολογικού ηχοαπορροφητικού/θερμομονωτικού υλικού
  3. Ηχομονωτική σφράγιση των περιμετρικών αρμών φύλλου και κάσας με κατάλληλα αυτοκόλλητα ή περαστά παρεμβύσματα/λάστιχα σε δύο κατά προτίμηση πατούρες της κάσας.
  4. Ηχομονωτική σφράγιση του αρμού μεταξύ κάσας και τοίχου. Συνήθως η σφράγιση γίνεται με την βοήθεια διογκωτικού αφρού, ο οποίος όμως υπολείπεται ακουστικά. Σε αυτή την περίπτωση προτείνεται η σφράγιση του αρμού με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστική μαστίχη.
  5. Ηχομονωτική σφράγιση του αρμού μεταξύ κάσας και τοίχου. Συνήθως η σφράγιση γίνεται με την βοήθεια διογκωτικού αφρού, ο οποίος όμως υπολείπεται ακουστικά. Σε αυτή την περίπτωση προτείνεται η σφράγιση του αρμού με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστική μαστίχη.

Τέλος και εφόσον οι απαιτήσεις αισθητικής το επιτρέπουν, μπορεί στην όψη τους, να κατασκευαστεί επένδυση από ύφασμα κατάλληλου χρώματος ή φύλλου MDF ή κόντρα πλακέ, με επένδυση μελαμίνης ή καπλαμά φυσικού ξύλου ή βαφή λάκας ώστε να προσαρμόζεται στη φυσιογνωμία του χώρου που τοποθετείται.

Οι παραπάνω λύσεις είναι ενδεικτικές. Για την όποια εφαρμογή τους ή ενδεχόμενης τροποποίησής τους, κρίνεται απαραίτητη η επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας.

Σε κάθε περίπτωση ζητήστε συνάντηση ή επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας μας για μια αποτελεσματική και οικονομική λύση στο δικό σας ιδιαίτερο πρόβλημα.