Ηχομονωτική ψευδοροφή με αντικραδασμικές αναρτήσεις AKOUSΙN

Οι ηχομονωτικές ψευδοροφές με αντικραδασμικές αναρτήσεις AKOUSIN παρέχουν μεγαλύτερη αύξηση της ηχομόνωσης και δύναται, ανάλογα με τον τύπο τους, να τοποθετηθούν σε μικρή ή μεγαλύτερη απόσταση από τη πλάκα της οροφής. Κατόπιν αναρτάται ηχομονωτικό σύστημα με σκελετό γυψοσανίδας, ηχομονωτικές ταινίες,  ηχοαπορροφητικό βιολογικό ή οικολογικό υλικό και γυψοσανίδες με ενδιάμεση στρώση ηχομονωτικού υλικού.

Διαδικασία :
 • Ο σκελετός της ηχομονωτικής ψευδοροφής αναρτάται από υπάρχουσα οροφή με τη βοήθεια ειδικών ηχομονωτικών αντικραδασμικών αναρτήσεων AKOUSIN.
 • Ο σκελετός είναι ενός ή δύο επιπέδων από οδηγούς γαλβανισμένης λαμαρίνας διατομής 27Χ60Χ0,6 χιλ. τύπου KNAUF ή RIGIPS.
 • Μεταξύ του περιμετρικού οδηγού της ψευδοροφής και των περιμετρικών τοίχων παρεμβάλλεται αφρώδης αντικραδασμική λωρίδα.
 • Πάνω από το σκελετό τοποθετείται μία στρώση από ηχοαπορροφητικά – θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ήοικολογικά υλικά.
 • Στην κάτω όψη των οδηγών του μεταλλικού σκελετού, τοποθετείται αυτοκόλλητη αντικραδασμική λωρίδα.
 • Στο σκελετό τοποθετούνται δύο στρώσεις γυψοσανίδας πάχους 12,5χιλ. με ενδιάμεσο ηχομονωτικό αντικραδασμικό φύλλο.
 • Όλες οι στρώσεις των γυψοσανίδων στοκάρονται με επιμέλεια (και οι βίδες). Περιμετρικά κάθε στρώσης θα διαμορφώνεται αρμός πλάτους 5 χιλ. ο οποίος σφραγίζεται με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστική μαστίχη.

Ηχομονωτική βελτίωση στέγης

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατοικίες με στέγες από κεραμίδια ή ανάλογο υλικό (πάνελ λαμαρίνας, ελενίτ, pvc κ.α.)  είναι η έλλειψη προστασίας από περιβαλλοντικούς θορύβους είτε αυτοί προέρχονται από κυκλοφοριακό φόρτο είτε από άλλους παράγοντες (φυσικά φαινόμενα –  βροχή χαλάζι αέρας, πουλιά κ.α.).

Σε αυτή τη περίπτωση δύναται η ηχομονωτική βελτίωση των κατασκευών με την προσθήκη βιολογικών ή οικολογικών ηχοαπορροφητικών υλικών σε συνδυασμό με στρώσεις ηχομονωτικών. Παράλληλα ο πολύ υψηλός συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας (λ) συνεισφέρει στην θεαματική θερμομονωτική βελτίωση των χώρων που βρίσκονται κάτω από τη στέγη.

Διαδικασία :
 • Στο εσωτερικό επάνω μέρος της υπάρχουσας στέγης τοποθετείται ηχομονωτική μεμβράνη με την βοήθεια ειδικής άοσμης κόλλας.
 • Κατόπιν μία στρώση από φύλλα οικολογικών ή βιολογικών ηχοαπορροφητικών/θερμομονωτικών υλικών.
 • Εάν το φάτνωμα της υφιστάμενης δοκού το επιτρέπει τοποθετούνται δοκίδες συγκράτησης και στη συνέχεια προσαρμόζουμε κόντρα πλακέ θαλάσσης ή γυψοσανίδα (ενδιάμεσο ταβάνιασμα)
 • Στη συνέχεια τοποθετούμε μία επιπλέον  στρώση από φύλλα οικολογικών ή βιολογικών ηχοαπορροφητικών/θερμομονωτικών υλικών.
 • Τέλος ολοκληρώνουμε τη κατασκευή μας με το τη τελική επίστρωση (mdf 18mm, κόντρα πλακέ θαλάσσης, σανίδωμα, γυψοσανίδα) που αποτελεί και εσωτερική όψη της στέγης. Προηγουμένως έχουμε παρεμβάλει μεταξύ της τελικής επίστρωσης και της υπάρχουσας δοκού αντικραδασμικό παρέμβυσμα.
 • Κατά την τοποθέτηση της τελικής επίστρωσης να διαμορφώνεται αρμός πλάτους 5 χιλ. ο οποίος σφραγίζεται με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστική μαστίχη.

Οι παραπάνω λύσεις είναι ενδεικτικές. Για την όποια εφαρμογή τους ή ενδεχόμενης τροποποίησής τους, κρίνεται απαραίτητη η επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας.

Σε κάθε περίπτωση ζητήστε συνάντηση ή επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας μας για μια αποτελεσματική και οικονομική λύση στο δικό σας ιδιαίτερο πρόβλημα.